سامانه استخدام جو|بازگشت‌ مهد کودک‌ها به ادارات




بازگشت‌ مهد کودک‌ها به ادارات

هر چند وعده‌هایی که معاونت امور زنان و ریاست‌جمهوری و برخی از دیگر نهادهای مرتبط با حوزه زنان داده‌اند، هنوز به صورت کامل عملیاتی نشده است و حتی می‌توان عنوان کرد تغییرات در این زمینه ناچیز بوده است اما تصویب برخی طرح‌ها، لوایح و ابلاغ برخی از بخشنامه‌ها امیدواری‌هایی را در حوزه زنان و به‌ویژه مادران شاغل به وجود آورده است.



هر چند هنوز اجرای قانون مرخصی 9 ماهه زایمان در‌ هاله‌ای از ابهام است اما روز گذشته معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده از اجرای یک طرح حمایتی جدید برای مادران شاغل یعنی بازگشت مهدکودک‌ها به ادارات خبر داده است.
به نظر می‌رسد اشتغال زنان، نقش مادری آنها را با محدودیت روبه‌رو کرده است. هرچند اشتغال برای مردان فقط با قبول شرایط از سوی کارفرما ایجاد می‌شود اما اشتغال زنان در کنار ایفای نقش و وظایف همسری و مادری منوط به اختصاص شرایط ویژه به آنهاست.
در مواردی در جامعه ما اشتغال زنان آنها را با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو کرده است. با توجه به اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا تسهیلات گوناگونی برای مادران در قالب مرخصی زایمان، ساعات شیردهی، اختصاص پرستار برای نگهداری نوزاد و... اختصاص می‌دهند اما این امتیازها نه تنها جزو خدمات‌رسانی به زنان شاغل در کشور محسوب نمی‌شود بلکه در بسیاری از مواقع شاهد اخراج زنان شاغل بعد از گذران مرخصی زایمان نیز بوده‌ایم.
باید به این نکته توجه کرد که بسیاری از مادران نمی‌توانند کودکان خود را به شخص دیگر بسپارند اما با ایجاد راهکارهایی از جمله اختصاص مهدکودک برای ادارات می‌توان از نگرانی‌های زنان در زمینه نحوه نگهداری کودکان کاست و هم در ارتقای راندمان کاری کارمندان تاثیر به‌سزایی داشته باشد.

 اخراج یک‌هزار نفر از کارمندان به‌دلیل مرخصی زایمان
در این زمینه روز گذشته معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری درباره اجرای قانون مرخصی زایمان گفت: برخی دستگاه‌ها که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند، این موضوع را اجرا نمی‌کنند و برخی دستگاه‌ها که تحت پوشش خدمات درمانی هستند، مرخصی ۹ ماهه را اجرا می‌کنند که دیوان عدالت در رأی خود بر وحدت رویه در اجرای قانون تاکید کرده است.
شهیندخت مولاوردی با اشاره به نقش شیر مادر در تغذیه کودکان تاکید کرد و گفت: شیر مادر موضوعی است که باید جدی گرفته شود و کودکان را با آن تغذیه کرد.
او درباره اقدامات معاونت زنان و خانواده ریاست‌جمهوری برای بالا بردن کیفیت تغذیه با شیر مادر گفت:عدم تعادل بین کار و زندگی مادران و زنان موجب شده تا برخی مادران در تغذیه کودکان خود با شیر مادر دچار مشکل شوند که برای این منظور، راهکارهایی در دست بررسی داریم. معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری درباره اجرای قانون مرخصی 9 ماهه بارداری تاکید کرد: قانونی که مصوب شد، بار مالی برای دولت داشت.


معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری افزود: برخی دستگاه‌ها که تحت پوشش بیمه خدمات درمانی هستند، 9 ماه مرخصی زایمان را اجرا می‌کنند اما برخی دیگر که تحت پوشش تامین‌اجتماعی هستند، این مصوبه را اجرا نمی‌کنند. مولاوردی خاطرنشان کرد: برخی نیز که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، مانند آموزش و پرورش گفته‌اند که از انتهای سال 93 این قانون را اجرایی کرده‌اند.
او درباره اینکه چرا یک وحدت رویه در اجرای قانون وجود ندارد، گفت: دیوان عدالت اداری، وحدت رویه را برای این موضوع تصویب کرده و همه دستگاه‌ها باید به یک شکل عمل کنند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری درباره اخراج یک‌هزار نفر از کارمندانی که از مرخصی زایمان استفاده کرده بودند، گفت: این افراد در یک روند هجده‌ماهه از کار خود اخراج شده‌اند که ما در حال پیگیری این موضوع هستیم.
او درباره مشوق‌های درنظر گرفته شده برای تشویق مادران به تغذیه با شیر مادر گفت: طرح بازگشت مهدکودک‌ها به ادارات در دست بررسی است، چرا که برخی مادران نمی‌توانند فرزندان خود را رها کنند. فارس نوشت؛ مولاوردی اظهار امیدواری کرد: یک بسته جامع هدایتی درنظر گرفته‌ایم که امیدواریم با رونق اقتصادی بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

 مدیریت خانواده، کلید فرزندپروری صحیح

یک روانشناس درباره کم و کیف فرزندپروری زنان شاغل به «آرمان» می‌گوید: اقتصاد یکی از ارکان مهم در زندگی است. باید توجه داشت براساس هرم نیازسنجی مازلو نیازهای فیزیولوژیک از جمله تغذیه، مسکن، امنیت و... در سطوح پایین آن قرار گرفته که گواه اهمیت توجه به نیازهای مادی در زندگی است.
مهدی حاج‌اسماعیلی می‌افزاید: وقتی نیازهای فیزیولوژیک اولیه برآورده شود می‌توان به دیگر نیازهای انسانی از جمله نیازهای عاطفی، عشق، دوست داشتن و... توجه کرد.
به گفته او وقتی مسئولیت گذران خرج و مخارج خانواده بر عهده زن باشد و آن به دلیل مرخصی زایمان نتوانند به شغل خود ادامه دهد در چنین شرایطی عدم تامین معاش ایجاد می‌شود که این نارسایی در نوع ارتباطات و نیازهای عاطفی و روانشناختی افراد و نوع برقراری ارتباطات با یکدیگر تاثیرگذار خواهد بود.
این روانشناس می‌افزاید: وقتی والدین توانایی ارتباط با فرزندان را نداشته باشند به همان نسبت کیفیت ارتباطات نیز کاهش می‌یابد. در واقع وقتی خانواده‌ها درگیر نیازهای اولیه باشند به نسبت نیاز به تفریح و ارتقای کیفیت ارتباطی خانواده نیز کاهش می‌یابد.
حاج اسماعیلی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اشتغال مادران چه تاثیری بر کیفیت فرزندپروری آنها دارد، تاکید می‌کند: نحوه مدیریت زنان شاغل بر مسائل زندگی با نحوه فرزندپروری آنها ارتباط متقابل دارد. بی‌شک وقتی زنان در منزل توانایی مدیریت مناسب ارتباطی را داشته باشند، می‌توان جلوی بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را گرفت. او تصریح می‌کند: باور بر این امر که اشتغال مادران بر تربیت فرزندان تاثیر دارد، چندان علمی و حساب شده نیست.
برای مثال در بین مراجعان به مطب نوجوان 14ساله‌ای است که مسئولیت هیچ کاری را برعهده نمی‌گیرد و در رفتارهای اجتماعی خود به هیچ عنوان اصول اخلاقی و ادب را رعایت نمی‌کند درصورتی که مادر این نوجوان خانه‌دار و تحصیلکرده است.
به گفته او با ارتقای مهارت‌ها می‌توان سطح اطلاعات، مهارت‌ها، هوش هیجانی و اجتماعی کودکان و نوجوانان را ارتقا و در نتیجه جلوی پیشروی بخشی از آسیب‌ها را گرفت.

 احداث مهدکودک و افزایش راندمان کاری



یک عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزادان است به «آرمان» می‌گوید: در قانون شرایط ویژه‌ای برای مادران شاغل در نظر گرفته شده است.
محمدحسین قربانی می‌افزاید: با توجه به اینکه امروزه بسیاری از مادران شاغل هستند در قانون تمهیداتی برای ساعت‌های شیردهی آنها مشخص شده و کارفرمایان نیز موظف به رعایت قانون هستند.
به گفته او بنابر گفته‌های معاون زنان و خانواده ریاست‌جمهوری اگر بتوان در زمینه احداث مهدکودک برای ادارات اقداماتی را انجام داد به نسبت می‌توان شاهد ارتقای راندمان شغلی زنان و فرزندپروری مطلوب در جامعه بود.
این عضو کمیسیون بهداشت مجلس مجاورت مهدکودک با اداره‌ها را عاملی برای سهولت در رفت‌وآمد مادران شاغل و ارتقای کیفیت تغذیه نوزادان برشمرد.
قربانی تاکید می‌کند: قانونگذار زمان شیردهی را برای مادران مشخص کرده است و اگر آنها بتوانند در طول ساعت کار از زمان شیردهی استفاده کنند همین امر در افزایش راندمان کاری و هم فرزندپروری مطلوب موثر است.

 
بازديد : 608


اشتراک گذاري اين مطلب در :  
اشتراک گذاري در تلگرام    اشتراک گذاري در واتس آپ    اشتراک گذاري در تويتر    اشتراک گذاري در فيس بوک

آگهي استخدام

استخدامهاي معتبر و ويژه

آگهي استخدام


بازگشت‌

 

مهد کودک‌

 

ادارات

 

سامانه استخدام جو

کانال سامانه استخدام در تلگرام

ارسال نظر در مورد اين خبر

    (کد داخل تصوير را وارد نماييد)
آگهي استخدام

امکانات اعضاي سامانه

استخدام  نمايش استخدامهاي مرتبط با مدرک شما
استخدام  نمايش استخدامهاي مرتبط با استان و شهر شما
استخدام  دانلود رايگان نمونه سئوالات آزمونهاي استخدامي
استخدام  آگاهي از استخدامهاي روز، دولتي و خصوصي
استخدام  اطلاع رساني استخدام هاي جديد از طريق ايميل و پيامک
استخدام  انتشار آني آگهي هاي رسمي و معتبر کشور



این سایت در ستاد ساماندهی سایتهای اینترنتی ثبت گردیده و فعالیت آن تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد
طراحی از سنا نت