سامانه استخدام جو|50 هزار داعشی از ترکیه در راه افغانستان؟؟




50 هزار داعشی از ترکیه در راه افغانستان؟؟

نماینده مردم بغلان در پارلمان از احتمال ورود 40 تا 50 هزار داعشی از ترکیه به افغانستان خبر داد و عربستان سعودی را متهم به حمایت مالی از داعش و طالبان کرد و گفت: طالبان با همکاری پاکستانی‌ها در دندغوری سنگربندی‌های مستحکم کرده‌اند.



به گزارش جبهه جهانی مستضعفین «محی‌الدین‌مهدی» مشهور به دکتر مهدی، فرزند مولوی نور احمد معروف به «مفتی صاحب» است.
مهدی از طرف دولت افغانستان در سال 1375وقت دبیر اول سفارت افغانستان در دوشنبه (پایتخت تاجیکستان) منصوب شد. وی در این دوران، ضمن نشر مجله همبستگی، وظیفه سخنگوی جبهه متحد را نیز عهده دار بود.
اصطلاح «مقاومت» برای مبارزه بر حق مردم افغانستان در برابر اشغالگران تروریست، اولین بار در صفحات این نشریه به کار گرفته شد. در سال 1380، مهدی در رأس کمیسیونی قرار گرفت که موظف به تهیه و تجدید نظر کتب درسی برای مناطق بیرون از اشغال طالبان بود.
مهدی از طرف اهالی ناحیه دهم شهر کابل، به عضویت لویی جرگه اضطراری انتخاب و به عنوان نماینده آنان در لویی جرگه تصویب قانون اساسی انتخاب شد.
مهدی از موسسین نهاد سیاسی«شورای متحد ملی افغانستان» است. محی الدین مهدی در انتخابات دور دهم پارلمان افغانستان خود را از ولایت بغلان کاندید و رای مردم این سرزمین را کسب کرد.
محیی الدین مهدی معتقد به نظام نامتمرکز پارلمانی و انتخابی شدن والی‌های ولایات می‌باشد. ولایت بغلان یکی از ولایت‌های استراتژیک افغانستان به‌ویژه ولایت‌های شمالی و شمال شرقی است که راه مواصلاتی و ترانزیتی 9 ولایت را به کابل وصل می‌کند.
با افزایش ناامنی‌ها در ولایت‌های شمالی افغانستان طی سال جاری، بغلان نیز از این ناامنی‌ها بی‌بهره نمانده و در چندین فرمانداری آن طالبان نفوذ گسترده‌ای پیدا کرده و اکنون که ولایت‌های شمالی در امنیت نسبی قرار گرفته است، درگیری‌های شدیدی در این ولایت میان شبه‌نظامیان طالبان و نیروهای افغانستان صورت می‌گیرد.
«محی‌الدین مهدی» معتقد است که این ناامنی‌ها تنها از سوی طالبان نه، بلکه از سوی داعش نیز صورت می‌گیرد و در اکثر موارد گروه‌های تروریستی داعش و طالبان باهم همکاری دارند.
وی با اشاره به پیامدهای این ناامنی‌ها گفت: اکنون با وخامت اوضاع در ولایت بغلان گزارش‌های به دستش رسیده که حدود 40 تا 50 هزار شبه‌نظامی از کشور ترکیه به افغانستان خواهند آمد.
این نماینده مردم بغلان در پارلمان افغانستان با تأکید بر اینکه تمام افغانستان میدان نبرد این جنگجویان تازه‌نفس خارجی خواهد شد، حضور این لشکر تروریست‌ها از ترکیه را خطر جدی برای امنیت و ثبات افغانستان دانست.
وی در ادامه سخنان خود به افزایش ناامنی‌ها در منطقه «دندغوری» و فرمانداری «دهنه غوری» اشاره و سایر مناطق را دارای امنیت نسبی دانست و تأکید کرد در صورت از بین نرفتن پایگاه عمده طالبان که در دندغوری ایجاد شده امنیت تمام این ولایت تا مرز سقوط وخیم خواهد شد.
مهدی در ادامه سخنان خود در پاسخ به این پرسش که آیا بغلان میزبان داعش است یا خیر، این 2 گروه را همسو با منافع و اهداف مشترک دانست و عربستان سعودی را حامی اصلی تروریست‌ها  خواند.
وی تصریح کرد: روزی که شهر قندوز سقوط کرد در روز اول پرچم سیاه داعشی در برخی مناطق این شهر به اهتزاز درآمد، اما روز دوم پرچم‌های سفید طالبان برفراز این شهر از سوی تروریست‌ها نصب شد که خود بیانگر وحدت این 2 گروه تروریستی است.
این عضو پارلمان افغانستان از سنگربندی‌های طالبان با همکاری پاکستانی‌ها در دندغوری خبر داد و گفت: تا زمانیکه هم‌پیمانان طالبان از جنگ دست نکشند از بین بردن این گروه کار سختی است.
وی در ادامه سخنان خود، دلیل افزایش ناامنی‌ها در بغلان و حضور حدود 600 شبه‌نظامی طالبان تنها در منطقه دندغوری را همکاری وزارت قبایل و سرحدات با طالبان دانست و گفت: در ماه سنبله زمانی که وزیر سرحدات و قبایل به این ولایت سفر کرد، منطقه دندغوری را به این گروه واگذار کرد.
وی دندغوری را دولت مستقل طالبان خواند و با بیان اینکه اگر این منطقه از وجود تروریست‌های طالبان پاکسازی نشود ناامنی در 9 ولایت شمالی گسترش خواهد یافت از دولت مرکزی خواست تا در این راستا توجه جدی کند، در غیر این صورت بهار سال آینده فصل افزایش ناامنی‌ها خواهد بود.

***مشروح گفت‌وگو با وی به شرح ذیل است***


در حال حاضر وضعیت امنیتی ولایت بغلان چگونه است؟
مهدی: متأسفانه وضعیت امنیتی ولایت بغلان در حال حاضر نگران‌کننده است زیرا جنگ و درگیری‌ها از چند روز پیش تاکنون نتیجه مشخصی برای نیروهای افغانستانی نداشته است و دشمن در این مدت در برابر نیروهای امنیتی و ارتش ملی در حال مقاومت است.
بر اساس گزارش‌های که به دست ما رسیده، لشکر بزرگی از تروریست‌ها و شبه‌نظامیان از داخل و خارج کشور به طرف افغانستان برای کمک به تروریست‌های داخلی در حرکت هستند که بخشی بزرگی از این نیروها از مرزهای کشور ترکیه به افغانستان وارد شده است.
با این حال، نیرهای امنیتی افغانستان با تلاش زیادی در حال نبرد با آنها هستند و این مقاومت و تلاش آنها قابل ستایش است، اما این‌ تلاش‌ها تنها بدون نیرو و تجهیزات کافی برای پیروزی در چنین جنگی کافی نیست و بنابراین لازم است تا تدابیر بهتری در نظر گرفته شود.
باید از نیروهای هوایی و نیروهای خارجی و تجهیزات نظامی بیشتری استفاده شود، در غیر این صورت با سپری شدن فصل سرما نیروهای مخالف قوی‌تر خواهند شد وگرنه مقابله آنها برای نیروهای افغانستان بسیار مشکل خواهد بود.
در صورت سقوط ولایت بغلان 9 ولایت دیگر در خطر سقوط و تشدید ناامنی قرار خواهد گرفت، هر چند این مسئله قبلاً برای اعضای شوراهای ولایتی بغلان، مسئولان محلی و والی ولایت روشن بود که بغلان به عنوان پایگاه 9 ولایت دیگر از طرف تروریست‌ها استفاده می‌شود.
افزایش ناامنی در بغلان به دلیل اتصال اراضی بین قندوز و بغلان احتمال در خطر اشغال قرار گرفتن 9 ولایت دیگر را احساس خواهد کرد، اما توجهی به این امر صورت نگرفته است.
شما به ورود شبه‌نظامیان از ترکیه اشاره کردید این تروریستان کی‌ها هستند و اگر به افغانستان برسند در کدام مناطق به جنگ خواهند پرداخت؟
مهدی: عناصر داعش، سربازان مزدور و تروریست‌های جهانی هستند و اکنون در کشورهای مختلفی مانند سوریه و عراق در حال نبرد هستند.
داعش در حقیقت یک گروه مافیایی است که از طرف برخی کشورها حمایت می‌شود و اکنون برای دسترسی به افغانستان به‌ویژه ولایت‌های شمالی در حال برنامه‌ریزی هستند.
براساس گزارشاتی که ما دریافت کردیم حدود 40 تا 50 هزار شبه‌نظامی داعش از ترکیه به سمت افغانستان در حال حرکت هستند که اگر این آمار دقیق باشد برای امنیت افغانستان خطر بزرگی خواهد بود.

درگیری‌های کنونی در سایر مناطق ولایت بغلان چگونه است؟
مهدی: تاکنون به استثنای «دندغوری» و «دهنه غوری» امنیت سایر مناطق تأمین است، اما حرکت‌های آرام آنها نمایانگر آب شدن یخ‌های زمستانی طالبان و تروریست‌ها است.

در حال حاضر ولایت بغلان میزبان تروریست‌ها داعش است یا خیر؟
مهدی: به نظر من داعش و طالبان یکی هستند و با هم تفاوتی ندارند. درست است که برای حفظ منافع با هم رقابت داشته‌اند اما آنها طرف یک سکه هستند و اتحاد و اتفاق استراتژیک با یکدیگر دارند و منبع مالی هر 2 گروه هم عربستان سعودی است.
هیچ تفاوتی از نظر دیدگاهی و ایدئولوژی بین آنها وجود ندارد زیرا هر 2 از نام اسلام برای دست‌یابی به منافع خود استفاده می‌کنند که این امر پس از سقوط قندوز برای تمام افغان‌ستانی‌ها ثابت شد.
ما شاهد بودیم که پس از تصرف قندوز در روز نخست پرچم سیاه داعش در آن ولایت برافراشته شد و روز بعد پرچم سفید طالبان، که این امر بزرگترین نشانه برای اثبات همگرایی بین آنهاست.

در منطقه دندغوری وضعیت امنیتی چگونه است و چه زمانی مجددا عمیات بازپس‌گیری آن پایان خواهد یافت؟
مهدی: «دندغوری» از مراکز عمده پایگاه‌های طالبان در افغانستان به شمار می‌رود و در این منطقه سنگربندی‌های بسیار مستحکمی با همکاری پاکستان برای طالبان ایجاد شده که این موضوع را «مرادعلی مراد» نیز تأیید کرده است.
بنابراین تا زمانی که هم‌پیمانان خارجی این تروریست‌ها در کنار آنها باشند تا آخرین نفس به نبرد خود ادامه خواهند داد، اما امیدوارم که با تلاش نیروهای ارتش افغانستان، این منطقه در سریع‌ترین زمان ممکن از چنگال تروریست‌ها آزاد خواهد شد.

آمار دقیق ازتعداد جنگ‌جویان مخالف مسلح دولت که در دندغوری حضور دارند؟
مهدی: بر اساس گزارشاتی که ما داریم، اکنون بیش از 600 شبه‌نظامی در منطقه دندغوری حضور دارند همچنین آنها پایگاه‎های قوی برای تمرینات و پیش‌برد عملیات‌های تروریستی در آنجا از چندین سال پیش به این طرف ایجاد شده است.

به نظر شما ریشه اصلی افزایش ناامنی‌ها در ولایت بغلان چیست و آیا نیروی نظامی با تجهیزات کافی در بغلان برای مقابله با این ترورست‌ها حضور دارند؟
مهدی: آغاز افزایش ناامنی‌های بغلان به زمانی باز می‌گردد که دولت وحدت ملی در ماه «سنبله» سال جاری برای بررسی دلیل افزایش ناامنی‌ها در دندغوری و فرمانداری‌های همجوار آن هیئتی را به ولایت بغلان اعزام کرد.
این هیئت با برنامه‌ از قبل طرح‌ریزی شده به بغلان آمدند و پس از حضور این هیئت در بغلان و مذاکرات آنها با طالبان منطقه دندغوری به طالبان واگذار شد.
از آن زمان تاکنون منطقه دندغوری در بغلان به عنوان دولت مستقل طالبان و مرکز پایگاه‌های نظامی این گروه تبدیل شده که مردم بارها نسبت به این موضوع انتقاد کرده‌اند.
حتی زمانی که وزیر قبائل و سرحدات در پارلمان بودم به وی خطاب کردم که مرتکب خیانت ملی شده است، اما دیگر این انتقادها و سروصداها فایده‌ای نداشته و آنها به نیت خود دست یافته بودند.
طالبان در دندغوری به افزایش حملات خود ادامه دادند و از آن برای‌ نبرد در قندوز استفاده کردند و تلفات سنگینی به مردم ولایت قندوز و نیروهای نظامی ما وارد کردند، اما پس از بازپس‌گیری قندوز توسط نیروهای افغانستان، طالبان دوباره به دندغوری عقب‌نشینی کردند.
در این اواخر و زمانیکه متوجه افزایش ناامنی‌ها در بغلان شدیم از طرف تمام مسئولان و نمایندگان مردم بغلان و والی این ولایت به دولت مرکزی فشار وارد شد که اگر جلوی این ناامنی‌ها گرفته نشود و تا پایان فصل سرما لانه‌های تروریست‌ها در بغلان نابود نشود با آغاز فصل بهار ترورست‌ها قوت خواهند یافت حتی ممکن است تا ولایت بغلان به دست طالبان سقوط کند.
در این صورت با سقوط بغلان 9 ولایت دیگر افغانستان نیز در خطر سقوط قرار خواهد گرفت و در کنار اینها کمبود نیروی نظامی مجهز با تجهیزات کافی یکی دیگر از دلایل افزایش ناامنی‌ها در بغلان به حساب می‌آید.
در کل چند فرمانداری ولایت بغلان در ناامنی بسر می‌برد و به نظر شما بغلان چگونه به یک ولایت امن تبدیل خواهد شد و و راهکار بُرون‌رفت از این وضعیت به نظر شما چیست؟
مهدی: در 3 نقطه بغلان طالبان در حال نبرد هستند که منطقه دندغوری و فرمانداری‌های «بغلان مرکزی» و «بُرکه» را شامل می‌شود.
این مناطق و فرمانداری‌ها، مناطق بسیار مهم از لحاظ موقعیت جغرافیایی است، اگر مرکز ولایت بغلان شهر «پلخمری» سقوط کند طوری که قبلاً اشاره کردم 9 ولایت دیگر نیر در خطر سقوط قرار خواهد گرفت.
برای رهایی از این وضعیت بر افزایش و تداوم عملیات‌های نظامی نیروهای افغانستان و همکاری‌های بین‌المللی در این راستا تأکید بیشتر دارم.
بازديد : 1052


اشتراک گذاري اين مطلب در :  
اشتراک گذاري در تلگرام    اشتراک گذاري در واتس آپ    اشتراک گذاري در تويتر    اشتراک گذاري در فيس بوک

آگهي استخدام

استخدامهاي معتبر و ويژه

آگهي استخدام


داعشی

 

ترکیه

 

افغانستان

 

عربستان سعودی

 

طالبان

 

سامانه استخدام جو

کانال سامانه استخدام در تلگرام

ارسال نظر در مورد اين خبر

    (کد داخل تصوير را وارد نماييد)
آگهي استخدام

امکانات اعضاي سامانه

استخدام  نمايش استخدامهاي مرتبط با مدرک شما
استخدام  نمايش استخدامهاي مرتبط با استان و شهر شما
استخدام  دانلود رايگان نمونه سئوالات آزمونهاي استخدامي
استخدام  آگاهي از استخدامهاي روز، دولتي و خصوصي
استخدام  اطلاع رساني استخدام هاي جديد از طريق ايميل و پيامک
استخدام  انتشار آني آگهي هاي رسمي و معتبر کشور



این سایت در ستاد ساماندهی سایتهای اینترنتی ثبت گردیده و فعالیت آن تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران می باشد
طراحی از سنا نت